Referat: Anderslövs BoIK - ÖT Smygehuk FF

Anderslövs BoIK 2-3 ÖT Smygehuk FF (0-3)

0-1 Mathias Herrström (Philip Marklund) 21 min
2-3 71 min

Varningar
Philip Marklund 6 min
Johan Revesz 42 min

Fjärde raka segern i bortamötet och derbyt mot Anderslöv. Matchen hinner knappt börja innan Anders Ohlsson får göra en fin fotparad på ett hårt markskott. Då hade det bara gått 30 sekunder av matchen. I den 8:e minuten tar Martin Jönsson sig fram på vänsterkanten och spelar snett bak till Anders Nilsson som skjuter ett direktskott som tyvärr går mitt på. I den 21:a minuten släpper Martin Jönsson bollen på djupet till Philip Marklund. Philip slår ett skruvat lågt inlägg som går mot mål och Mathias Herrström sprintar fram från sin högerkant och petar in 0-1 från nära håll. Det var Mathias 2:a mål i år. I den 24:e minuten driver Kaj Nurmi upp ett anfall. Kaj spelar upp bollen mot Anders Nilsson som släpper tillbaka direkt och Kaj tar sig ner mot kortlinjen till vänster. Där fintar han bort en försvarare och går mot mål och skjuter ett inte alltför märkvärdigt markskott som målvakten på något sätt släpper in till 0-2. Det var Kajs 4:e mål i år. I den 26:e minuten är Martin Jönsson ytterst nära att skruva en hörna direkt i mål men målvakten lyckas precis toucha bollen och få ut den till en ny hörna. Samma sak händer igen i den 28:e minuten då Martin Jönsson är nära igen att skruva in en hörna men målvakten klarar precis. Däremellan alltså i matchminut 27 är målvakten Anders Ohlsson tvungen att kasta in handskarna efter en lårsträckning och in kommer istället Andreas Sonesson. I den 36:e minuten kontrar ÖT Smygehuk snabbt där Kaj Nurmi spelar upp bollen mot Anders Nilsson. Anders vänder upp och bort från sin bevakare och placerar från 16 meters in 0-3 i "fel hörn" för målvakten. Detta var Anders 12:e mål i år. ÖT Smygehuk leder med 0-3 i paus efter att ha haft den starka vinden i ryggen. I den andra halvleken skulle det bli betydligt tuffare. Och det redan i den 48:e minuten då Anderslöv får en frispark på högerkanten. Anderslövaren testar en fräckis och drar den rakt mot mål och bollen går också in i mål och det är reducerat 1-3. I den 49:e minuten slår Martin Jönsson en fin hörna och i kalabaliken som uppstår i Anderslövs straffområde studsar bollen upp på en Anderslövhand utan åtgärd från domaren. I den 52:a minuten försöker Martin Jönsson få in ett inlägg men den tar på en Anderslövhand igen och ännu en gång utan åtgärd från domaren. I den 59:e minuten skjuter Oliver Oliveros ett hårt markskott som målvakten parerar fint. I den 71:a minuten får Anderslöv en hörna. Hörnan slås och nickas bort av ÖT försvaret ut till hörnläggaren igen. Han lyfter på nytt in bollen i ÖTs straffområde där en ensam Anderslövspelare från nära håll kan nicka in reduceringen till 2-3. Men närmre än så kom aldrig Anderslöv. Väldigt skön och viktig seger för ÖT Smygehuk FF! I nästa match väntar Kiviks AIF på hemmaplan på onsdagen den 23:e juni klockan 19:00.